top of page

Godt nyttår til alle barn, foreldre og barnehagefolk

Da vi for et år siden, ønsket 2020 velkommen, var det vel neppe noen av oss som hadde sett for oss hva dette året skulle bringe, og godt er det!


2020 har vært utfordrende for oss alle, ikke minst har veldig mange barn og foreldre opplevd at hverdagene har blitt ganske uforutsigbare.


For oss som er voksne, er et år bare en bitteliten del av et langt liv. Men for et barn er et år en vesentlig del av livet og barndommen. Barnehagefolk vet at deres viktigste samfunnsoppdrag, er å gi hvert enkelt barn som går i barnehagen, EN GOD BARNDOM - uansett hvordan verden utenfor måtte se ut. En god barndom er grunnleggende viktig for hvordan vi mestrer livet vårt senere i livet.


Med kalde hoder og varme hjerter - har de ansatte i barnehagen, tatt i mot barn og foreldre, samtidig som de har måttet forholde seg til stadig endrede smitteverntiltak. Det har krevet stor innsats og omstillingsevne fra barnehagene - og de har tatt det på strak arm!


Hver dag i 2020 har tusenvis av barnehageansatte, gjort en ekstra innsats for at hvert enkelt barn skal oppleve glede og mestring, lek og læring i trygge omgivelser, hver dag! Mange foreldre har nok kjent litt ekstra på den formidable innsatsen barnehagefolk legger ned hver dag, for at barna skal ha et godt liv og en meningsfull hverdag. Dette ble nok ekstra tydelig for mange foreldre etter noen uker med stengte barnehager. Mange av oss er nå engang skrudd sammen sånn at vi setter pris på alle våre goder, først når vi mister tilgangen til dem!


Fredrik Skavlan var en av mange småbarnsforeldre, som hyllet barnehageansatte i en av sine humoristiske streker:


Nå som vi er blitt bedre kjent pappa, innser jeg at det vi først og fremst deler er en uforbeholden kjærlighet til min barnehage!" (F. Skavlan)


De aller fleste barnehagefolk deler denne uforbeholdne kjærligheten med denne lille gutten og pappaen hans. De aller fleste barnehagefolk jeg kjenner, (og det er svært mange) elsker barnehagen de jobber i og de har en stor kjærlighet til barna som går i barnehagen. Det er godt å vite, men det gjør ikke innsatsen mindre imponerende! La oss håpe at året 2021 vil bringe like mye trygghet og kjærlighet inn i barnas liv, men med litt mindre duft av klor og håndsprit!


Denne lille nyttårshilsenen går til alle dere som har stått på for barna våre!



Nå inviterer jeg alle barn og foreldre med på å hylle alle fantastiske barnehagefolk der ute og ønske dem et riktig godt nyttår! Og ikke minst, takke dem for året som snart har gått!



bottom of page