Bøker utgitt av

Kari Pape

I 2000 utga Kari Pape boka "Æ trur dem søv!- om aktive voksne og sosial kompetanse i barnehagen!" Siden den gang har hun gitt ut ytterligere 11 bøker. Tema for bøkene kretser rundt følgende temaer: kvalitet i barnehagen, med hovedfokus på relajsoner.  Barnehagen som læringsarena, Voksnes ansvarlighet i møtet med barn,  voksenrollen knyttet til lek og sosialt samspill og forebyggende arbeid mot utestengelse og mobbing.

Bøkene retter seg spesielt mot barnehagefolk, men er også aktuelle  for alle andre som er interessert i barn og barndom.

Verdens Beste Trym

I 2020 ga hun ut barneboka "Verdens beste Trym!" Denne boka passer for de eldste barna i barnehagen og de yngste skolebarna.

I boka blir vi kjent med hunden Trym og kaninen Max, som blir bestevenner og som starter opp et detektivbyrå. 

Forfatterens tanke er at barna i barnehagen kan skaffe oppdrag til de to detektivene, og fortsette fortellingen om de to vennene.

I boka berøres en rekke ulike temaer, som åpner for gode samtaler rundt følelser og etiske dilemmaer. Blant temaene er; urettferdighet, sjalusi, utestengelse, skuffelse, opplevelsen av å være oversett, glede, mestring og fellesskap. Barn trenger å bli lest for - de trenger å samle seg om noe! Gode fortellinger gir næring til barns lek!

Verdens Beste Trym

 

Kr 229,00 inkludert porto

Trym er en engelsk setter, som bor sammen med menneskene sine. Helt fra han var en liten valp, har han ønsket seg en hundevenn, en lillesøster eller en lillebror. En dag kommer menneskene hans hjem med et lite bur og Trym blir kjempeglad. Han er sikker på at han endelig skal få en valpevenn! Men ut av buret kommer den selvgode kaninen Max. 

Går det an for en engelsk setter å bli bestevenn med en "hårdott?" Trym bestemmer seg for å overse kaninen Max, men så skjer det noe som endrer alt!

Bestill Verdens Beste Trym

Bøker

 • Gode medarbeidere i barnehagen

  Leken må få spille hovedrollen i barnehagebarns liv. Som medarbeider må du ha en forståelse for leken som fenomen og lekens betydning for barns trivsel og utvikling.

 • Lek og inkludering i barnehagen

  Denne boken kretser rundt temaene lek og inkludering samt barnehagelærerens ansvar og oppgaver i dette arbeidet, som motvekt til utestengelse og mobbing.

 • Jakten på den gode barndom

  Hva er viktig for at barn skal oppleve den gode barndom i barnehagen? På hvilken måte påvirker de voksne barnas opplevelse av seg selv som deltakere i fellesskapet?

 • Den gode assistenten

  Denne boken henvender seg til deg som er assistent, og viser gjennom teori, praksisfortellinger og refleksjonsoppgaver hvordan du kan bli en god pedagogisk medarbeider.

 • Fra plan til praksis - del 1

  Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver sier at barnehagens innhold skal bygge på et helhetlig læringsbegrep hvor omsorg, lek og læring er sentrale deler.

 • Fra plan til praksis - del 2

  Denne boken handler om hvordan barnehagen kan arbeide med dokumentasjon, refleksjon og vurdering med utgangspunkt i rammeplanen og barnehagens egne planer.

 • Fra plan til praksis - del 3

  Boken presenterer en rekke verktøy og metoder som vil være nyttige i arbeidet med planlegging, dokumentasjon og vurdering i egen barnehage. Fra plan til praksis III baserer seg på de to foregående bøkene.

 • Æ trur dem søv

  Sosial kompetanse er blitt et moteord. Begrepet er vanskelig å definere fordi det i så stor grad avhenger av den enkeltes holdninger og verdisyn. Sosial kompetanse handler i virkeligheten om kunsten å omgås andre mennesker.

 • Fra plan til praksis - del 3

  I denne boken belyser forfatteren læreprosessene i barnehagen. Det tas opp spørsmål om hva læring er, hvilke forutsetninger som ligger til grunn for at vi mennesker skal kunne lære, hvordan man skaper.

Kontakt

Foreldrekanalen AS

Orgnr: 924730692

Tore Hals Mejdellsvei 12

0751 Oslo

foreldrekanalen@gmail.com

Om oss

Vår nettside benytter cookies for å gi deg en god brukeropplevelse og til å samle statistikk. Ved å bruke siden vår videre godtar du dette. Les mer om informasjonskapsler her >

Les mer om hvordan vi behandler dine personopplysninger her >

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å trykke på Send goddtar du å få

tilsendt våre nyhetsbrev 

Foreldrekanalen© 2020   |   Designet av IVK Design.

 • Foreldrekanalen på Facebook
 • Foreldrekanalen på Instagram