top of page

Slik behandler vi dine personopplysninger

Når du blir abonnent på nyhetsbrev, oppretter en bruker eller kjøper et medlemskap på Foreldrekanalen , gir du oss tilgang til personopplysninger om deg. Formålet med dette dokumentet er å gi deg best mulig innsikt i hva vi samler inn, hvorfor vi gjør det og hvordan vi behandler dem, for å ivareta dine interesser og rettigheter.

 

Hvilke personopplysninger samler vi inn?

Vi samler vi inn opplysninger vi trenger for å levere varer eller tjenester du bestiller av oss på best mulig måte, og for å kommunisere bedre med deg. I tillegg samler vi relevant statistikk for å gjøre tjenestene bedre. Vi mottar, samler inn og lagrer all informasjon du legger inn på vår hjemmeside eller gir oss på annen måte. I tillegg samler vi inn IP-adressen (Internet Protocol) som ble brukt til å koble datamaskinen din til Internett; Logg Inn; epostadresse; passord; datamaskin- og tilkoblingsinformasjon og kjøpshistorikk. Vi kan bruke programvareverktøy for å måle og samle øktinformasjon, inkludert svarstid på siden, lengden på besøk på bestemte sider, informasjon om sideinteraksjon og metoder som brukes for å bla gjennom siden. Vi samler også personlig identifiserbar informasjon (inkludert navn, e-post, passord, kommunikasjon); betalingsdetaljer (inkludert kredittkortinformasjon), kommentarer, tilbakemelding, produktanmeldelser, anbefalinger og personlig profil.

Vi søker å gjøre dette gjennom tydelig kommunikasjon, samtykker fra deg og ved å gi deg enkel tilgang til selv å begrense bruken av opplysningene.

Personopplysninger du gir oss direkte

Når du gjennomfører en bestilling hos oss, gir du fra deg f.eks. navn, kontakt- og leveringsinformasjon.

Alle dine kjøp blir lagret for å etterleve betalingsoppfølging samt lover og regler rundt regnskapsføring og dokumentasjon av disse.

Vi tilbyr også tjenester der du lagrer annen informasjon der bruken er viktig for en personlig tilpasning. F.eks. kan du lagre profilbilde av deg. Denne type personopplysninger behandles kun for å gjøre din opplevelse personlig.

Vi mottar informasjon når du bruker siden vår

Når du besøker våre nettsider gir du fra deg informasjon som ip-adresse, nettleser, enhet og hvilke sider eller tjeneste du bruker som potensielt kan knyttes til din identitet når de slås sammen med andre data.

Det lagres loggdata

Besøksdata på internett blir logget og brukt til

 • å overvåke og forbedre våre tjenester utfra statistikk

 • feilsøking i forbindelse med teknisk programstopp eller tekniske avvik

 • å profilere grupper basert på besøk for å kommunisere bedre med deg ved å minimere irrelevant informasjon

 • å gi deg individuelt tilpasset kommunikasjon

 

Det lagres informasjonskapsler på din enhet

Dette benyttes

 • til å potensielt forbedre din brukeropplevelse

 • for å analysere nettstedstrafikk og gjenkjenne unike besøk som ikke kan hentes fra loggdata.

 • for å effektivisere markedsføringsprosessene på internett ved å gi mer relevant reklame. Besøk på enhet kan påvirke vårt innhold på andre sider. Eks. reklamenettverk, Google eller Facebook.

Dette gjør vi IKKE

Vi lagrer ikke sensitive betalingsopplysninger, som kredittkortinformasjon, selv. Disse lagres hos autoriserte databehandlere.

Hvorfor behandles disse opplysningene?

Foreldrekanalen ønsker å bidra til å gi foreldre råd og tips for å føle seg trygge i foreldrerollen og gi barna sine en god og trygg oppvekst. Det betyr at vi behandler dine personopplysninger for å:

 • Levere dine kjøp eller gi deg tjenester du har bestilt

 • Gi oss mulighet for å forbedre våre produkter og tjenester via aggregerte data

 • I enkelte tilfeller for å etterleve andre lover. Eks. må vi kunne dokumentere et salg iht regnskapsloven.

 • Gi deg en mest mulig personlig kommunikasjon og oss muligheten til å markedsføre relevante produkter og tjenester fra oss og samarbeidspartnere.

 • For å følge lover og regler.

Hvordan behandles opplysningene?

I prosesser der vi innhenter personopplysninger fra deg, skal samtykke være tydelig og dette dokumentet lett tilgjengelig.

Personopplysninger lagres i et oversiktlig sentralt dokumentert system, der tilganger og datasikkerhet er i henhold til personopplysningsreglene.
Dataene brukes til å:

 • Gi deg mest mulig personlig tjeneste og mest mulig relevant kommunikasjon rundt våre produkter og tjenester.

 • Gi hver enkelt best mulig service ved henvendelser.

 • Gi produktutviklere, analytikere og kundebehandlere ansatt i Sandviks best mulighet til å forbedre produkter og tjenester

 • Gi deg best mulig informasjon om andre relevante produkter.

 

Vårt firma er vert på Wix.com-plattformen. Wix.com gir oss den elektroniske plattformen som lar oss selge våre produkter og tjenester til deg. Dataene dine kan lagres gjennom Wix.coms datalagring, databaser og de generelle Wix.com-applikasjonene. De lagrer dataene dine på sikre servere bak en brannmur. Alle direkte betalingsportaler som tilbys av Wix.com og brukes av vårt selskap, overholder standardene satt av PCI-DSS som administreres av PCI Security Standards Council, som er en felles innsats av merker som Visa, MasterCard, American Express og Discover. PCI-DSS-krav er med på å sikre sikker håndtering av kredittkortinformasjon av butikken vår og dens tjenesteleverandører.

Dine rettigheter

Regelverket gir deg rettigheter til innsyn, retting, sletting, og begrensing. Du får tilgang til dette ved å logge deg inn på Foreldrekanalens - min side

På din profil vil du finne de fleste personopplysninger som er lagret på deg. Her kan du også rette og slette opplysninger.

Ved henvendelse gir vi deg en xml-datafil som gir deg fullt innsyn. 

Du kan også følge opp dine rettigheter til innsyn, retting, sletting, begrensing og dataportabilitet ved å kontakte oss på epost foreldrekanalen@gmail.com

Våre plikter

Personopplysningsreglene gir Foreldrekanalen.com mange plikter utover dette dokumentet. Hele regelverket finner du på datatilsynet.no.

Vi ønsker å svare på flest mulig henvendelser via vår kundeservice foreldrekanalen@gmail.com 

Om det oppstår alvorlige avvik eller databrudd som krever rapport til eller involvering av myndigheter, bør datatilsynet kontaktes. De har egne og uavhengige rutiner på hvordan dette skal håndteres.

Behandlingsansvarlig hos Foreldrekanalen er Kari Pape.

bottom of page