2 min

+ Har du et forsiktig barn?

Oppdatert: 1. okt. 2021

Artikkelen er skrevet av Lise Barsøe!

Har du et forsiktig eller engstelig barn som skal begynne i barnehagen?

Barn er veldig forskjellige. Også i måten de møter det nye og ukjente på. Noen barn har behov for god forberedelse og bruker lang tid på å sette pris på det nye. Antakelig vil barnehagestarten være ekstra krevende for disse barna. Men det betyr ikke at de ikke vil ha glede av å være i barnehagen. Ved å bruke god tid og gi barnet masse støtte vil det gå bra.

Hvis de blir skjermet for mye, kan de bli enda mer engstelige og tilbaketrukne. Vi vet at noe av det viktigste for å få et godt liv, er å ha gode relasjoner til andre og ha minst en god venn. Barnehagen er en veldig viktig arena både for å bli trygg på seg selv og på at verden er et trygt sted å være. Trygghet er en forutsetning for å kunne utvikle seg på en god måte.

For at dere skal få til en god tilvenningsprosess er det viktig at:

· Du stoler på at barnehagen er et trygt sted for barnet ditt. Hvis du er urolig og stresset, vil barnet bli det også. Og du må stole på at barnet ditt vil greie seg.

· Du samarbeider med barnehagen for å skape passe utfordringer for barnet ditt. Du er ekspert på ditt barn. Barnehagen er ekspert på barn. Sammen vil dere kunne finne ut hva som vil hjelpe ditt barn til å bli trygg i barnehagen.

· Det viktige er at barnet blir utfordret, men ikke mer enn det kan tåle. Ikke forlat barnet ditt før det er klart for det. Da kan det miste tilliten til deg. Men det er like galt å skjerme det for mye. Barnet vokser når det greier mer enn det tror.

Lykke til!