1 min

Danning medvirkning og demokrati i barnehagens hverdagsliv

Mandag 22. mai klokka 17.15 - 18.15 blir det webinar på barnehagekanalen.

Å bidra til at barna utvikler sin ansvarlighet i møte med seg selv og andre, er et stort og omfattende prosjekt. Dette er en del av barnets danning. For at barn skal kunne utvikle seg og bli ansvarlige deltakere i vårt demokratiske samfunn, er de avhengige av å møte ansvarligheten i sine nærmeste voksne. I førskolealder er dette primært barnas foreldre og sekundært dere som arbeider med barna i barnehagen.

Å sette grenser for barn er både utfordrende og til tider ubehagelig. Samtidig vet vi at barn trenger trygge rammer og forutsigbarhet for å utvikle seg godt. Hvordan kan vi skape en god balanse mellom barns medvirkning i barnehagens hverdagsliv og voksnes rammesetting? Dette blir tema på vårt neste webinar.

Modellen er hentet fra boka: Gode medarbeidere i barnehagen - Arbeid med lek og inkludering, side 73. Kari Pape, 2020 - kommuneforlaget.

Jeg har lagt til to artikler inne på foreldrekanalen som tar opp temaet grensesetting. Artiklene er ment som en liten inspirasjon i forkant av webinaret - eventuelt et etterarbeid. Kanskje er det også noe dere kan bruke sammen med barnas foreldre!