2 min

Bruk din stemme til å medvirke dine barns egen hverdag!

Av Anders Born

I løpet av mine år i barnehagen har jeg ofte tenkt på hvorfor vi får så lite tilbakemeldinger fra foreldre. Som pedagogisk leder ønsket jeg et samarbeid med de foresatte på min avdeling som gjorde at foreldrene kom til meg med utfordringer, undring, spørsmål, ris og ros. Som foreldre selv er jeg ikke god nok. Hvor ofte roser jeg personalet? Gir jeg tilbakemeldinger når jeg er misfornøyd med ting? Nei.

I år har jeg satt meg som mål å bli bedre innenfor begge kategorier.

Som styrer ønsker jeg at foreldrene skal bruke sin medvirkning aktivt med tanke på hvordan vi drifter barnehagen. Er det ting de ønsker vi skulle jobbet med? Noe vi kunne hatt mer fokus på? Er det noe i vår drift som kunne vært bedre?

Rammeplanen for barnehagen sier at:

Samarbeidet skal sikre at foreldrene får medvirke til den individuelle tilretteleggingen av tilbudet. Både foreldrene og personalet må forholde seg til at barnehagen har et samfunnsmandat og verdigrunnlag som det er barnehagens oppgave å forvalte (Rammeplanen for barnehager, s 29).

Jeg tror mange foreldre sitter inne med mange tanker, ideer og tilbakemeldinger, men lar det være med det, for at det er det enkleste. Det er jo greit å komme godt overens med personalet? Dette bør du ikke tenke!

Vi ønsker sammen med foreldrene å skape en best mulig hverdag for hvert enkelt barn. Er du som forelder for eksempel misfornøyd med informasjonen du får ved leveringen og henting av barnet ditt, MÅ du si ifra til personalet. Ser du noe du synes er bra? Si det! Om foreldre og ansatte har en kommunikasjon basert på gjensidig respekt vil vi sammen kunne utrede så mye mer. Vi vil få foreldre som aktivt er deltagende i barnehagens drift. Både det positive og negative vil bidra til å gi barna en bedre barnehagehverdag! Og ikke minst, barnehagen vil bli bedre.

Så da setter vi oss sammen et mål for 2022? I år gir vi tilbakemeldinger til personalet! Selv skal jeg takke personalet for den fantastiske jobben de gjør etter to år i fronten av en pandemi.

Anders Born